Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.

Her yıl farklı bir temayla tüm dünyada "çevre günü" olarak kutlanan 5 Haziran tarihini içine alan haftanın, ülkemizde 21 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda; Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği ve 81 ilimizde 1-7 Haziran arasında kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası Etkinliklerine ilişkin Sayın Bakanımız Murat Kurum'un 24 Mayıs 2022 tarihinde tüm illerimize göndermiş olduğu usul ve esaslar çerçevesinde kutlamalar devam etmektedir.

Türkiye Çevre Haftasında;

•    5 Haziran'da, 81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşümüz tüm şehirlerimizde saat 14.30'da eş zamanlı olarak milyonlarca vatandaşımızın katılımıyla başlayacak.

•    Sıfır atık ve geri dönüşümü; ortak evimiz dünya için, çocuklarımıza mutlu bir dünya bırakmak için hayatımızın bir parçası hale getirmek zorundayız. Bu anlamda, Türkiye Çevre Haftası'nda 10 milyon geri dönüşümden elde edilmiş sıfır atık çantamızı, sektör temsilcilerimiz tarafından vatandaşlarımıza ulaştırılacak.

•    81 şehrimizde fidan dikimleri gerçekleştireceğiz.

•    Yine geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için, çevre ve doğa bilinci, iklim değişikliğiyle mücadele, sıfır atık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla dijital ve engelsiz bir eğitim platformunu, "Çevre ve Çocuk Akademisi"ni hayata geçiriyoruz.

•    Bisikletin günlük hayatımızda kullanımını yaygınlaştırmak, çevre dostu ulaşım alanında farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü'nü de "Çevre Dostu Bir Yaşam" için bisiklet turu etkinliğimizle kutlayacağız.

•    Denize kıyısı olan illerimizde plaj ve deniz kirliliğini engellemek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Diğer illerimizde yine çevre korumaya yönelik, on binlerce vatandaşımızla birlikte aktiviteler gerçekleştireceğiz.

•    Çocuklarımızın, çevre ve doğa, sıfır atık, iklim değişikliğiyle mücadele konularında eğlenerek öğrenecekleri fotoğraf ve resim yarışmaları yapacağız. Yarışmaya ilişkin tüm bilgilere, hafta boyunca sürecek tüm etkinliklerin içeriğine, takvimine, etkinlik yerlerine yine www.ortakevimiz.com web sayfasından ulaşılabilecek.

"Türkiye Çevre Haftası" tüm halkımızın katılımıyla coşkuyla okulumuzda da kutlanmaya devam ediyor.

06-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-2022

Yayın: 06.06.2022 - Güncelleme: 30.01.2023 13:45 - Görüntülenme: 1644
Kaynak: https://cygm.csb.gov.tr/cevrehaftasicesitlietkinliklerlekutlaniyorhaber271722