Tarihçe

Okulumuz 2012 yılından itibaren Eğitim – Öğretim sisteminde yapılan değişiklikle FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Daha sonra okulumuzun ismi NECİP FAZIL KISAKÜREK İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

Fevzi Çakmak Ortaokulu Haziran 1968'de Yağhaneler Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime açıldı.

4 Nisan 1969'da Atatürk'ün silah arkadaşı Mareşal FEVZİ ÇAKMAK 'ın adını alan okulumuz bu tarihten itibaren Fevzi Çakmak Ortaokulu olarak anılmaya başlandı. İlköğretimin yurt genelinde 8 yıla çıkarılması ile birlikte 18 Ağustos 1997 tarihi itibariyle okulumuz ilköğretim okulu statüsüne kavuştu.

Okulumuz başlangıçta normal eğitim denilen tekli eğitim yapılmakta iken kısa bir süre sonra ikili eğitime geçilmiş, halen ikili eğitim devam ettirilmektedir.

Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 06.03.2024 13:11 - Görüntülenme: 7247